Materialer til maskin- og sliddele

Vi har udvalgt følgende Uddeholm-materialer som specielt velegnede til at give styrke og holdbarhed til maskin- og reservedele, der er udsat for stor belastning. Klik på "Download" under produktnavnet for detaljerede oplysninger om det enkelte produkt.Vælg en stålkvalitet

  A-F   G-L   M-S   T-ZAlumec 89

Højstyrkealuminium med stor styrke og god stabilitet. Leveres varmebehandlet 146 - 180 HB. Alumec 89 er velegnet til opspændingsplader, fixturer, maskindele m.m., hvor der behøves større styrke end ved standard aluminiums-kvaliteter, samtidigt med at vægten ikke forøges.
Download datablad Alumec 89
Download dimensionsprogram Alumec 89Balder

Balder er et sejhærdet specialstål med en hårdhed i leveringstilstanden på 42-45 HRC. Balder har en særdeles god bearbejdelighed i den sejhærdede tilstand. Er udviklet til anvendelse af fræsekroppe og holdere for vendeskær i samarbejde med Sandvik.
Download datablad Balder
Download dimensionsprogram BalderBure

Et højtlegeret specialstål med stor sejhed og duktilitet, samtidig med en god bearbejdelighed. Leveres blødglødet ca. 185 HB. Anvendes i hærdet tilstand til forskellige maskindele, hvor der ønskes stor brudstyrke, sejhed og bearbejdelighed som f.eks. værktøjsholdere, aksler m.m.
Download datablad Bure
Download dimensionsprogram BureCorrax

Korrosionsbestandigt stål som kan bruges i leveringstilstanden 34 HRC, eller som kan varmebehandles yderligere til 46 - 50 HRC. Corrax kan bruges til konstruktions- og maskindele med krav til korrosionsbestandighed, og hvor der kræves bedre brudstyrke og/eller slidstyrke end almindeligt austenitisk rustfrit stål. Med en korrosionsbestandighed på niveau med austenitisk rustfrit stål AISI 304, er Corrax velegnet, og det er godkendt til maskindele for brug i fødevareindustrien.
Download datablad Corrax
Download dimensionsprogram CorraxFormax

Et ulegeret stål, som leveres blødglødet ca. 170 HB. Formax kendetegnes ved at have en god bearbejdelighed, og er velegnet for gasskæring og svejsning. Anvendes til opspændingsplader, fixturer, maskindele og andre konstruktionsdetaljer.
Download datablad Formax
Download dimensionsprogram FormaxHoldax

Et højstyrkestål der leveres sejhærdet ca. 290 - 330 HB. Kendetegnes ved en særdeles god bearbejdelighed og en ensartet hårdhed i alle dimensioner. Holdax kan med fordel anvendes til maskindele og andre konstruktionsdetaljer, hvor der stilles større krav til styrken af materialet end ved normalt konstruktionsstål, uden at det skal varmebehandles.
Download datablad Holdax
Download dimensionsprogram Holdax Top

Idun

Idun er et ESR-omsmeltet, korrosionsbestandigt værktøjsstål, som leveres sejhærdet med en hårdhed på 42-46 HRC. Det er specielt udviklet til bearbejdede værktøjsholdere for skærende værktøjer og er tænk anvendt i leveringstilstanden. Idun har god korrosionsbestandighed, bearbejdelighed og slidstyrke samt udmærket duktilitet og sejhed med en jævn hårdhed selv i større dimensioner.
Download datablad Idun
Download dimensionsprogram IdunImpax Supreme

Stål med stor styrke og fine poleringsegenskaber. Anvendes og leveres sejhærdet 290 - 330 HB. Kan anvendes til mange forskellige applikationer, som f.eks. aksler, skinner, maskin- og sliddele, hvor der stilles større krav til styrken af materialet end ved normalt konstruktionsstål, uden at det skal varmebehandles.
Download datablad Impax Supreme
Download dimensionsprogram Impax SupremeMirrax ESR

Et hærdbart og korrosionsbestandigt stål. Leveres blødglødet ca. 250 HB. Efter hærdning opnås en hårdhed, som giver både tryk og slidstyrke. Mirrax ESR er velegnet og godkendt til anvendelse i fødevareindustrien, hvor der ønskes korrosionsbestandighed kombineret med tryk og slidstyrke, som f.eks. maskin- og sliddele. Fås i dimensionsområdet over 100 mm i tykkelse eller diameter.
Download datablad Mirrax ESR
Download dimensionsprogram Mirrax ESROrvar 2 Microdized

Et stål med god styrke, sejhed og duktilitet der bibeholdes ved forhøjede temperaturer. Leveres blødglødet ca. 185 HB. Materialet kendetegnes ved en meget god sejhed og duktilitet efter hærdning. Kan med fordel anvendes i hærdet tilstand til konstruktionsdetaljer, hvor der ønskes meget høje brudstyrker.
Download datablad Orvar 2 Microdized
Download dimensionsprogram Orvar 2 MicrodizedOrvar Supreme

Et stål med stor styrke og glimrende sejhed og duktilitet i alle retninger, der bibeholdes ved forhøjede temperaturer. Leveres blødglødet ca. 180 HB. Orvar Supreme kan med fordel anvendes i hærdet tilstand til aksler, maskindele og andre konstruktionsdetaljer, hvor der ønskes meget høje brudstyrker.
Download datablad Orvar Supreme
Download dimensionsprogram Orvar Supreme Top

Ramax HH

Et korrosionsbestandigt stål der leveres sejhærdet ca. 350 HB. Ramax HH kendetegnes ved glimrende bearbejdelighed og ensartet hårdhed i materialets tværsnit i alle dimensioner. Anvendes i leveringstilstanden, hvor der ønskes en kombination af korrosionsbestandighed og modstandskraft mod indtrykninger, som f.eks. opspændingsplader, maskindele og andre detaljer. Ramax HH er velegnet og godkendt til anvendelse i fødevareindustrien.
Download datablad Ramax HH
Download dimensionsprogram Ramax HHStavax ESR

Et hærdbart og korrosionsbestandigt stål. Leveres blødglødet ca. 200 HB. Efter hærdning opnås en hårdhed, som giver både tryk- og slidstyrke. Stavax ESR er velegnet og godkendt til anvendelse i fødevareindustrien, hvor der ønskes korrosionsbestandighed kombineret med tryk- og slidstyrke, som f.eks. maskin- og sliddele. Fås i dimensionsområdet op til 100 mm i tykkelse eller diameter.
Download datablad Stavax ESR
Download dimensionsprogram Stavax ESR Top

UHB 11

Ulegeret stål med god styrke og bearbejdelighed. Leveres uglødet ca. 200 HB. Anvendes til opspændingsplader, fixturer, maskindele og andre konstruktionsdetaljer.
Download datablad UHB 11
Download dimensionsprogram UHB 11 Top
Materialer til maskin- og sliddele
go